GERMAN ROMANIAN ASSURANCE - GERROMA

German Romanian Assurance - GERROMA SA este un important furnizor de servicii de asigurare în România, specializat în asigurări de călătorie și asigurări de proprietate. Compania a fost înființată în anul 1995.

GERROMA SA s-a implicat în numeroase proiecte culturale și sportive, fiind un susținător activ al comunității. Printre acestea se numără și Festivalul Internațional de Sah - FISCA, unde GERROMA SA este sponsorul principal.

GERROMA SA își propune să contribuie la dezvoltarea acestui eveniment și să încurajeze practicarea șahului în rândul publicului larg.

Ca sponsor principal al Festivalului Internațional de Sah, GERROMA SA ne-a fost alături la toate edițiile oferind sprijin financiar și logistic, contribuind astfel la organizarea unui eveniment de înaltă calitate, care aduce beneficii atât comunității locale, cât și comunității internaționale de jucători de șah.

GERROMA SA a sponsorizat Festivalul Internaționla de Șah FISCA, la fiecare ediție, începând din 1997 și până în prezent.

OSCAR Downstream este cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de carburanţi din România. Printre serviciile oferite de OSCAR Downstream se numără furnizarea de produse petroliere și gaze naturale, transportul acestora, precum și activități de depozitare și logistică.

OSCAR Downstream investește în proiecte inovatoare, care promovează utilizarea de energie regenerabilă, astfel încât să se reducă impactul asupra mediului. În acest sens, compania a dezvoltat proiecte pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile, cum ar fi energie solară și eoliană.

OSCAR Downstream a fost implicată activ în susținerea diverselor proiecte sociale și culturale. Printre acestea, compania a sponsorizat Festivalul Internațional de Sah FISCA în mai multe ediții, începând cu anul 2014 și până în 2018. 

ENEL este una dintre cele mai mari companii de energie din lume, cu prezență în 33 de țări din 5 continente, Generează energie cu o capacitate neta de instalare de 89 GW. Compania are o gamă largă de activități, incluzând producția, distribuția și furnizarea de energie electrică și gaze naturale, precum și servicii de soluții energetice pentru clienți industriali și comerciali.

ENEL se concentrează pe dezvoltarea de soluții energetice inovatoare și durabile, care să reducă impactul asupra mediului. Compania a dezvoltat proiecte importante în domeniul energiei regenerabile, cum ar fi parcuri eoliene și solare, precum și proiecte de stocare a energiei, cu scopul de a asigura o sursă de energie curată și sustenabilă.

ENEL a fost implicată într-o serie de proiecte sociale și culturale, printre care se numără și susținerea Festivalului Internațional de Sah FISCA. În anii 2011, 2013, 2014 și 2015, compania a fost unul dintre principalii sponsori ai festivalului.

Romaqua Group Borsec este o companie cu capital integral românesc și privat, înființată în anul 1998, cu o cifră de afaceri de peste 170 milioane de euro.

Grupul are aproximativ 2.000 de angajați repartizați în 7 fabrici, în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni. 

Grupul are aproximativ 2.000 de angajați repartizați în 7 fabrici, în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni. Fabrica de bere de la Sebeș este un proiect greenfield finalizat în anul 2008, beneficiind de cea mai modernă tehnologie disponibilă la acel moment pe plan mondial. 

Romaqua Group Borsec a fost implicată în susținerea Festivalului Internațional de Sah FISCA în anii 2015 și 2016. 

Chessable este o platformă online inovatoare pentru învățarea șahului. A fost creată cu scopul de a oferi o modalitate interactivă și eficientă de a studia și de a-ți îmbunătăți abilitățile în acest joc fascinant.

Principala caracteristică a Chessable este abordarea sa bazată pe metoda repetiției și memoriei active. Platforma utilizează o tehnică numită "repetiție intervalată" pentru a-ți consolida cunoștințele și a-ți dezvolta memoria într-un mod eficient. Această metodă se bazează pe principiul că atunci când îți reamintești constant informații în intervale de timp prestabilite, îți întărești și consolidezi cunoștințele într-un mod durabil.

Chessable oferă o bibliotecă vastă de materiale educaționale, inclusiv cărți de șah și cursuri structurate, care acoperă diferite aspecte ale jocului. Aceste materiale sunt disponibile atât pentru începători, cât și pentru jucători avansați. Platforma găzduiește o gamă largă de deschideri, planuri strategice, combinații tactice și finaluri, acoperind practic fiecare aspect al șahului.

O altăcaracteristică interesantă a Chessable este integrarea sa cu motorul de analiză Stockfish. Acesta îți oferă posibilitatea de a analiza și evalua pozițiile de pe tablă, ajutându-te să înțelegi și să identifici erorile și posibilele îmbunătățiri.

Platforma dispune și de un sistem de gamificare, care îți oferă recompense și puncte de experiență pentru progresul tău în învățarea șahului. Aceasta te motivează să rămâi implicat și să continui să studiezi.

Un alt aspect demn de menționat este comunitatea activă a Chessable, unde jucătorii pot interacționa, pot împărtăși idei și pot învăța unii de la alții. Există forumuri, grupuri de studiu și opțiuni de discuții pentru a conecta jucătorii pasionați de șah din întreaga lume.

Chess.com este una dintre cele mai populare și cuprinzătoare platforme online pentru șah. Aceasta oferă o gamă largă de resurse și facilități pentru jucătorii de toate nivelurile, de la începători până la profesioniști.

Iată câteva caracteristici și servicii oferite de Chess.com:

1. Joc online: Chess.com permite jocul de șah online cu jucători din întreaga lume. Există opțiuni pentru joc rapid, joc clasic sau partide cu limite de timp personalizate. Poți alege între jocul cu adversari aleși aleatoriu sau poți juca cu prietenii tăi.

2. Antrenament și lecții: Platforma oferă o varietate de lecții și materiale de învățare pentru toate nivelurile. Există tutoriale interactive, exerciții de tactică, lecții video și articole detaliate despre diverse aspecte ale jocului de șah. Ai posibilitatea să înveți strategii, deschideri, combinații și multe altele.

3. Analiză și înregistrare a partidelor: Chess.com îți permite să încarci partidele tale și să le analizezi cu ajutorul unui motor de șah puternic. Acesta îți oferă posibilitatea de a vedea erorile și îmbunătățirile posibile în jocul tău. De asemenea, poți să îți păstrezi o bază de date personală a partidelor tale și să le accesezi ulterior.

4. Turnee și competiții: Chess.com găzduiește o multitudine de turnee online, inclusiv competiții pentru toate nivelurile și varii limite de timp. Poți participa la turnee tematice, turnee de rating și chiar să joci împotriva jucătorilor de top din întreaga lume în evenimente majore.

5. Comunitate și socializare: Chess.com are o comunitate activă și prietenoasă de jucători de șah. Există forumuri de discuții, grupuri de studiu, chat-uri și opțiuni de conectare socială care permit jucătorilor să interacționeze, să împărtășească idei și să joace împreună.

6. Aplicații mobile: Chess.com are aplicații mobile pentru iOS și Android, astfel încât poți juca și să ai acces la resursele lor de pe dispozitivele tale mobile.