Loading

FISCA a confirmat: cel mai popular eveniment sahist pentru copii si juniori

An de an Festivalul Internaţional de Şah Cap Aurora (FISCA) a polarizat interesul comunităţii şahiste din România în primele săptămâni după terminarea anului şcolar., promovând o reţetă extrem de simplă: condiţii de cazare de excepţie, promoţii la serviciile de cazare şi masă, distracţie pentru micii şahişti, zi liberă la jumătatea întrecerilor.

Dacă îţi tratezi cu respect publicul şi dacă eşti atent la ceea ce îţi doreşte de la tine, atunci nu ai cum să greşeşti faţă de el. Cam aşa ar putea suna un principiu sănătos din sfera afacerilor, formulat într-o cheie mai generală.

Aflat deja la ediţia cu numărul 18, FISCA a respectat cu stricteţe acest principiu an de an, transformându-se într-un brand căruia şahiştii din România i-au atribuit un set de valori: calitate, corectitudine, inovare, relaxare, distracţie.

Aprecierea de care se bucură FISCA este confirmată prin nivelul participării, raportat la cel mai important eveniment şahist pentru copii şi juniori: Campionatele Naţionale pentru Copii şi Juniori (CN).

CN au două mize importante: medaliile de campioni şi accederea în loturile naţionale. Prin urmare resursele cluburilor, atât de reduse cum sunt ele, sunt direcţionate către aceste competiţii.

Şi totuşi …

statistica

Dacă luăm în considerare faptul că săptămâna aceasta ştrumfii de clasa a patra au mai avut nişte examene de dat, prezenţa la categoria dedicată copiilor sub 14 ani este excelntă.

Acestea sunt cifrele pentru 2014, cifre care vor fi folosite drept termen de comparaţie pentru 2015.

 

Distribuie
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter