Loading

Favoritii pierd primele puncte

Au trecut doar trei runde până când marele maestru Vladislav Nevednichy (2553) a fost nevoit să lase o jumătate de punct cu piesele negre după o luptă intensă şi interesantă.

Dacă cineva se îndoia până acum de existenţa unui protector divin al şahului, atunci e momentul să creadă că zeiţa Caissa veghează asupra celor care ard cu pasiune pe tabla cu 64 de pătrate.

De câteva zile jucăm şi ne distrăm cu un ochi pe prognoza meteo aşteptând să vină “codul portocaliu” de undeva din neant peste noi, dar se pare că “cineva acolo sus” este impresionat de energia degajată de participanţii la FISCA.

S-a făcut plajă, lumea este voioasă şi bineînţeles că am jucat şi şah, iar favoriţii au început să aibă probleme în a-şi impune statutul conferit de coeficientul elo, sau de titlurile internaţionale.

Vladislav Nevednichy este cel mai sonor nume dintre cei care s-au împiedicat în runda 3, reuşind doar o remiză în faţa simpaticei mare maestre Luminiţa Cosma (2344) după 34 de mutări în care a făcut tot posibilul pentru a complica lupta. Inclusiv sistemul ales în deschidere de negru, un dublu fianchetto, a încercat să contribuie la tulburarea apelor.

Poate că această strategie ar fi fost bună împotriva unui jucător mai puţin experimentat şi cu un repertoriu mai aventuros, însă Luminiţa, cu ani grei de competiţii la cel mai înalt nivel, este departe de acest profil de jucător.

Partida dintre Luminiţa şi Vladek, alături de alte nouă partide, poate fi rejucată din zona de transmisiii LIVE.

O alltă situaţie interesantă pentru public, dar neplăcută pentru favoritul principal, s-a petrecut în partida dintre Daniel Baratoşi (2407) şi Boris Nevednichy (2197), tatăl lui Vladek. Daniel a depăşit timpul de gândire într-o poziţie cu avantaj decisiv, în condiţiile în care ritmul de joc permite un adaos de 30 secunde la fiecare mutare efectuată.

Daniel_Boris

Mai jos aveţi rezultatele complete pentru toate secţiunile festivalului.

Rezultate şi tragerea la sorţi pentru Turneul A.

Rezultate şi tragerea la sorţi pentru Turneul B.

Rezultate şi tragerea la sorţi pentru Turneul C.

Rezultate şi tragerea la sorţi pentru Turneul D.

Distribuie
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter