Loading

Old Stars câştigă Turneul de Şah Tandem

Încă din 2009 FISCA a avut curajul să introducă în programul său de turnee şahul tandem, o variantă de şah destul de apreciată în rândul jucătorilor şi marginalizată de către  antrenori.

Practicarea acestui tip de joc îl ajută pe şahist să înţeleagă rolul iniţiativei, valoarea relativă a figurilor în diferite poziţii şi poate chiar importanţa câmpurilor slabe în economia şahului.

Anul acesta turneul de şah tandem a fost programat până la urmă după runda iniţială şi a adunat la start 29 de echipe care s-au confruntat pe parcursul a 7 runde pline de dramatism în ritm de blitz (3 minute pentru fiecare jucător cu un adaos de 2 secunde pe mutare). tandem1 În componenţa echipelor am regăsit atât jucători titraţi, maeştrii internaţionali şi maeştrii FIDE, cât şi copii care  concurează în turneul A, rezervat picilor sub 8 ani.

Numitorul comun în cazul participanţilor la acest eveniment a fost “bucuria de a juca şah”. La finalul celor şapte runde, pe locul cinci s-a clasat echipa No Name, formată din Alexandru Sărăţeanu (1531) şi Mihai Paşca (1533) cu 5 puncte. tandem3   Locul 4, cu acelaşi număr de puncte, a fost adjudecat de Juma’ de punct, adică Teodora Vasile (1944) şi Iselin Lolici (1927). Ultimul loc pe podium le-a revenit lui Cristian Dăianu (2153) şi Robert Pişu (2111) sub numele de CCCP tot cu 5 puncte, dar cu un coeficient Bucholz mult superior. tandem2 “Argintul” a fost revendicat de băieţii de la AAAP, Cristian David (2194) şi Robert Miroi (1862),  cu 6 puncte, aproape de scorul perfect.

Tandemul câştigător al acestei competiţii a fost Old Stars, format din Cătălin Cârmaciu (2429) şi Lucian Gîlea (2278) care au zdrobit tot ce le-a ieşit în cale, totalizând numărul maxim de puncte, 7.

Clasamentul final arată cât de strânsă a fost lupta pentru podium şi dă imaginea de ansamblu a unei seri în care Godzilla, Moartea din Carpaţi, Brooklyn, Boston, Piticii, Reginele, Vikingii, Spiderman, Spartanii, Învingătorii, ca să enumăr doar câteva dintre echipele participante, au evadat din lumea lor pentru a se duela pe tabla cu 64 de pătrate.

UPDATE: Dus de valul atmosferei în care s-a disputat această întrecere am uitat să scriu ceva despre premiile care vor fi acordate pe 28 iunie.

Locul 1 – 130 RON

Locul 2 – 70 RON

Locul 3 – 40 RON

Locul 4 – 30 RON

Locul 5 – 20 RON

Distribuie
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter